ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentPlantarfasciit - Plantar Fasciit - Hälsporre

Plantarfasciit - Plantar Fasciit

Plantar Fasciit

Plantar Fasciit är det latinska namnet och kan vara orsaken till hälsporre. Plantar Fasciit är egentligen en överansträngning i plantarfascia-senan som sitter fäst i hälbenet och går fram under foten.

Orsaken till plantar fasciit är ofta längre tids felaktig belastning av fotsulan vilket ger punktvis tryck på valvsenan under foten. Plantar fasciit kan både lindras och hindras med hjälp av mjuka fotriktiga skor som ger en jämn belastning under foten. Olika typer av inlägg eller dämpande silikonsulor kan vara båda skönt och avhjälpa problemen långsiktigt.

Orsak till plantar fasciit

Plantarfasciit

Anledningen till att man drabbas av plantar fasciit är oftast att man belastar fötterna felaktigt eller belastar den ofta och återkommande.

De som främst drabbas är personer som idrottar mycket med olika former av löpning men även de som dansar mycket.

Det är vanligare att få plantar fasciit för personer som är i medelåldern än för lika hår tränande ungdomar.
En annan vanlig orsak till plantar fasciit är dåliga, ofta billiga skor, utan tryckavlastning eller jämnt stöd av foten. Enklare sandaler, Foppatofflen, eller billiga skor med tunna sulor som t.ex. Conversskor bidrar också till att personer drabbas av plantar fasciit.


Allt intressant fakta om hälsporrar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om hälporrar men också en del kul och lustiga saker gällande Plantar Fasciit.Meny - Hälsporrar
Till förstasidan på www.hälsporrar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BehandlingTejpa HälsporeSkorNyheter