ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentÖvningar & Träning vid hälsporre

Hälsporre - Träning och övningar

Hälsporre - Träning och övningar

Det finns många typer av träning och övningar som du kan göra för att hålla hälsporren i shackt. Om du vill fortsätta träna ska du hålla på med träning som inte belastar hälen som t.ex. simning eller cykling.

Träna bort hälsporren

För att träna foten och hälen så att hälsporren läker kan du göra flera olika former av träning. Bra och vanliga övningar som används är:

Träna bort hälsporren
  • Sträck och böj omväxlande på tårna under 2x2 minuter, 5-10 gånger per dag.
  • Vrid fötterna omväxlande inåt och utåt så att hälarna pekar mot varandra och från varandra under 1 minuter 5-10 gånger per dag,
  • Lägg ett tunnare tygstycke på golvet framför fötterna och knöla ihop det med tårna och få tårna att förflytta tyget till fotvalvet. Gör denna övning 2 gånger med varje fot 10 gånger om dagen.
  • Stretcha foten och senorna i alla riktningar 10 gånger per dag.

För att helt komma ifrån sin hälsporre kan det ta 6-24 månader av aktiv träning och tänka på att använda bra skor. Fördelen är att du kan göra dessa övningar utan att de tar tid från dig genom att göra dem i sängen, framför TV:n eller på arbetet samtidigt som du går något annat.


Allt intressant fakta om hälsporrar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om hälporrar men också en del kul och lustiga saker gällande Plantar Fasciit.Meny - Hälsporrar
Till förstasidan på www.hälsporrar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BehandlingTejpa HälsporeSkorNyheter